ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | Βιβλιοθήκη | Τουρισμός | Γεύσεις | Τέχνες | Απόψεις |

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Θα ήθελα να μου πει κάποιος η κάποια από αυτή τη μεγάλη παρέα που όλη την ημέρα είμαστε στο ΦΒ μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Ποια κατάσταση;
Ναι έχετε δίκιο. Είναι πολλές οι τάσεις και οι καταστάσεις που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο.
Μιλάω για την κατάσταση της βρισιάς, της βωμολοχίας, της αγραμματοσύνης, της χυδαιότητας και της κακοποίησης της Ελληνικής γλώσσας.

Μέχρι πότε θα πρέπει να ανεχόμαστε την κάθε κυράτσα και τον κάθε αδαή ν’ ανοίγει το βόθρο που έχει για στόμα και να ξερνάει αυτά που θέλει να πει με όποιο τρόπο θέλει και να είμαστε υποχρεωμένοι να τον ακούμε και να τον βλέπουμε ενώ παράλληλα γελάει και χαχανίζει βάζοντας στο τέλος ένα χα – χα τελειώνοντας τις αμπελοσοφίες που με τόσο βίαιο τρόπο ξέρασε.

Ποια έννοια δημοκρατίας επιτρέπει στον κάθε έναν από μας να δέχεται να γράφονται κατά κόρο τα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών με τέτοιο τρόπο που η χυδαιότητα κοντεύει να βγει έξω από την οθόνη αυτού που διαβάζεις.

Και ποιος έδωσε την άδεια στον κάθε άσχετο που τελείωσε το δημοτικό επειδή η μάνα του έπλενε τα βρακιά της δασκάλας του ν’ ανοίγει το στόμα του με τα όποια Ελληνικά έχει μάθει και να μην ξέρει πότε και που να σταματήσει.

Μήπως νομίζουν μερικοί ότι έχουν αποκλειστικό προνόμιο τη βρισιά, τη χυδαιότητα και την τσογλαδοσύνη;
Αν έχουν αυτή την εντύπωση έχουν λάθος.

Γιατί υπάρχουν και μερικοί καθώς πρέπει γραμματιζούμενοι που αν ανοίξουν το στόμα τους θα σε περάσουν Ρίο- Αντίρριο με τις βρισιές τους χωρίς να βραχείς. Και κάτι παραπάνω.
Υπάρχουν και κάποια βουτυρόπαιδα, κολεγιόπαιδα ή παιδιά του Κολωνακίου που έχουν σπουδάσει την πεζοδρομιακή καλύτερα από τον καθένα και ξέρουν να υπερασπίζονται την τιμή της γυναίκας τους και της αδελφής τους πολύ καλύτερα από τον κάθε τυχάρπαστο διανοούμενο της πλάκας.

laptop

Σε πρώτη φάση μια και η πολιτεία δεν μπορεί να μας προστατέψει το μόνο όπλο που διαθέτουμε είναι ο αποκλεισμός και η απομόνωση.

Παρεμπιπτόντως, μήπως έχει κουράσει πια το θέμα της γραφής με λατινικούς χαρακτήρες;
Στην Ελλάδα ζούμε, Ελληνικά μιλάμε και γράφουμε. Αυτού του είδους το γράψιμο πρέπει να σταματήσει.
Μπορούμε να το επιβάλλουμε.
Απομονώνουμε αυτούς που γράφουν ξενόγλωσσα. Δεν τους απαντάμε και τους γνωρίζουμε το λόγο της άρνησής μας στη συζήτηση.

Καλύτερα Ελληνικά και με κάποια λάθη που με τον καιρό θα διορθωθούν παρά το ξενόφερτο ξενόγλωσσο σύστημα.
Ας γίνει τώρα η αρχή.

Ελοραματιστής

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.